شهباز حسنپور در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری سلامت؛ درباره ضرورت و نیازهای توسعه پتروشیمیها؛ با انتقاد از خام فروشی؛ اظهار کرد: در یک کلام باید گفت چرا بعد از 100 سال قانون گذاری و دولت سالاری در این کشور هنوز هم خام فروشی به عنوان یک اصل وجود دارد؟ البته این خام فروشی تنها در حوزه پتروشیمی نیست بلکه در تمامی مشتقات نفتی ما خام فروشی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در فولاد و حتی محصولات کشاورزی هم خام فروشی صورت میگیرد ادامه داد: وقتی پسته به شکل کانتینری یا زعفران به شکل فله به کشورهای همسایه میرود و در آنجا بسته بندی میشود و به چند برابر قیمت به فروش میرسد، به نوعی خام فروشی است! این شاید جمله بهتری باشد که بگوییم ما تجارت جهانی را خوب یاد نگرفتیم.
حسن پور اضافه کرد: ما در کشوری با منابع طبیعی و معدنی زیاد قرار گرفتیم و کمتر از فرآوری روز دنیا استفاده کردهایم، ارزش افزوده در این کشور پایین و اداره دولت بسیار بالا است و به نوعی میتوان گفت که ملت را فدای دستگاههای دولتی و کارمندان دولت میکنیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: درحالیکه اگر همه مسائل را به صورت جامع ببینم و طرح آمایش سرزمین در سراسر کشور برای جلوگیری از خام فروشیها اجرا شود ما به منابع ارزی بیشتری دست خواهیم یافت، اما در مقطع فعلی آنچه اهمیت دارد این است که پتروشیمیها عملکرد نسبتا خوبی در بحث ارزآوری داشتهاند و امیدوارم با هماهنگی و صادرات بیشتر ما بتوانیم ارز مورد نیاز کشور را بویژه در بحث دارو و کالاهای اساسی مردم و از همه مهمتر ماشین آلات صنعتی که یک نیاز ضروری کشور است را تامین کنیم که متاسفانه چند سالی است در بحث زیرساختها کار خاصی انجام نداده ایم.
وی در پاسخ به این پرسش که حضور پتروشیمیها در بازار سرمایه را چطور ارزیابی میکنید، توضیح داد: به طور کلی بازار سرمایه در تمام دنیا به رسمیت شناخته شده و ماهم باید بپذیریم که شفاف سازی نه تنها در مورد پتروشیمیها بلکه همه صنایع باید در یک اتاق شیشهای بورس عرضه شوند.
حسن پور تاکید کرد: بازار سرمایه باید حافظ منافع مردم باشد و اعتماد آنها را به عنوان سرمایه ارزشمند پاس دارد و اتفاقاتی که اخیرا رخ داد، به نوعی به اعتماد عمومیکه سرمایه کشور از لطمه زد.
خبرنگار: محمدسیاح
نظر شما